Üllatusega šokolaadiküpsised

Nende šokolaadiste täidisega küpsiste vormimine on mõnus näputöö nii suurtele kui väikestele kokkajatele. Kuigi küpsised ise šokolaadi ei sisalda, annab kakao neile tõeliselt šokolaadise meki ja üllatusena võib küpsiste seest leida valget šokolaadi. Soovi korral võid nisujahu asendada vabalt ka näiteks täisterajahu või kaerajahuga. Kõrvale maitseb hea klaas külma piima.
Küpsiste retsept pärineb raamatust "Selveri küpsetised".

Vaja läheb:

150 g võid
100 g suhkrut
1 muna
250 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 kuhjaga sl kakaopulbrit
100 g valget šokolaadi

Vahusta pehme või suhkruga kohevaks vahuks, lisa vahustades muna. Sega omavahel kuivained ja lisa tainale. Vormi tainast rull, mässi toidukilesse ja pane umbes tunniks külma. Lõika tainast umbes 1 cm paksused rattad ja pane kahe ratta vahele tükk šokolaadi ning vormi küpsiseks. Küpseta küpsiseid eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures10- 15 minutit.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Kuna poes oli parajasti ainult seda õhulist valget šokolaadi, siis mina küpsiste sisse sellist toredat valget "südamikku" ei saanud. Šokolaad kadus justkui küpsise sisse ära. :))Igatahes väga maitsvad!
Jaanika ja Signe ütles …
Rõõm, kui küpsised maitsesid!