Kihiline kohupiimakook

Mitme erineva kihiga kook, moodustab süües mõnusa terviku- krõbe küpsisepõhi, krõmps mooni- martsipanitäidis, kreemjas kohupiim ja õhuline beseekate. Selle koogi valmistamine võtab küll aega, aga lõpptulemus on ka pidulik ja ülimalt maitsev.
Retsept pärineb raamatust "Piim lauale ja kõhtu".

Põhi:

250 g digestive- küpsiseid
100 g sulavõid

Martsipanitäidis:

150 g Odense pistaatsiamassi (või martsipani)
3 sl mooniseemneid

Kohupiimatäidis:

500 g kohupiima
3 munakollast
1 muna
0,5- 1 dl suhkrut
1 sl maisitärklist

Beseekate:

3 munavalget
6 sl suhkrut
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga ning suru ümara küpsetuspaberiga voodertatud lahtikäiva kogivormi põhja. Kui kasutad pistaatsiamassi, siis sega see moonieemnetega ja määri põhjale. Martsipani puhul riivi see ja sega mooniseemnetega ning puista põhjale.
Täidise jaoks sega kohupiim suhkru, munakollaste, muna ja maisitärklisega ning vala koogile. Küpseta kooki 180 kraadi juures 50- 55 minutit.
Vahusta munavalge suhkruga tugevaks vahuks, vala koogile ja küpseta veel 7- 10 minutit. jahuta kook enne serveerimist.

Kommentaarid