Mooni- jogurtitort

Avastasime, et jogurt ja vahukoor moodustavad omavahel väga mõnusa maitsega õhulise koosluse. Selle koogi puhul on väga head ka krõmpsuvate mooniseemnetega põhjad. Kaunistuseks beseesid ei pea tingimata ise valmistama, aga kui viitsimist on, siis proovi kindlasti, sest mooniseemnetega beseed maitsevad tordil imehästi.
Retsept pärineb raamatust "Nadja koogid 2"

Põhi:

4 muna
120 g muscovado suhkrut
130 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
30 g kakaopulbrit
100 g mooniseemneid

Täidis:

10 lehte želatiini
100 ml apelsinimahla
500 g maitsestamata jogurtit
4 dl vahukoort
150 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Niisutamiseks:

2 dl külma kohvi
0,5 dl Bayles' likööri

Beseed:

1 munavalge
70 g suhkrut
20 g mooniseemneid

Vahusta muad suhkruga tugevaks vahuks, sega omavahel kuivained ja lisa munavahule. Sega ühtlaseks tainaks ning küpseta 180 kraadi juures ümaras koogivormis 25- 30 minutit. Jahuta põhi ja lõika kaheks.
Täidise jaoks sega omavahel jogurt, suhkur ja vanillisuhkur. Vahusta vahukoor ning paisuta želatiinilehed külmas vees ja sulata kuumas mahlas. Sega želatiin ja vahukoor jogurtisegu hulka.
Aseta vormi põhja üks põhi ja niisuta seda ning vala peale pool täidisest. Kata teise põhjaga, seejärel niisuta seda ja vala peale ülejäänud täidis. Aseta kook vähemalt kolmeks tunniks külma tarduma.
Besee jaoks vahusta munavalge kõvaks vahuks, lisa vahustades suhkur ning kõige lõpuks sega juurde mooniseemned. Pritsi pritskoti abil meelepärased kujud küpsetuspaberile ja küpseta beseesid 150 kraadi juures 20- 30 minutit. Kaunista kook beseedega ja naudi kohe.

Kommentaarid

Jaanika ja Signe ütles …
Oo, aitäh, Koopatibi!