Brita kook vaarikatega

Imeline krõbeda besee ja mahlase mureda põhjaga kook, kus vahel ohtralt vahukoort ja vaarikaid. Parim on kook värskete marjadega suvel, aga kuna neid talvel ei ole, siis on täidises hoopis vaarikad. Kook passib hästi pidulauale. Maitseb hästi nii valmistamise päeval kui ka järgmisel päeval.
Retsept Nami- Namist.

Põhi:

150 g pehmet võid
125 g suhkrut
3 munakollast
110 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima


Kate:

3 munavalget
170 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
25 g mandlilaaste

Täidis:

4 dl vahukoort
2 sl suhkrut
250 g vaarikaid
kaunistuseks tuhksuhkrut (ja maasikaid)

Mina valmistasin seekord suure ahjuplaadi suuruse koogi ja seetõttu kahekordistasin kõik kogused ehk siis küpsetasin kaks põhja ja kahekordistasin täidise ained. Kui suurt kooki teha ei soovi, siis lõika lihtsalt üks põhi kaheks ristkülikuks ja pane kreem vahele.
Põhja jaoks vahusta pehme või suhkruga, lisa edasi vahustades ükshaaval munakollased. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa need tainale vaheldumisi piimaga. Määri tainas lusika abil õhtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Katte jaoks vahusta munavalged suhkru ja vanillisuhkruga tugevaks vahuks ja määri vaht ettevaatlikult taina peale. Puista peale mandlilaastud ja küpseta 175 kraadi juures 20- 30 minutit, kuni beseekiht on kuldne ja alumine tainakiht läbi küpsenud. Lase põhjad jahtuda.
Vahusta koor suhkruga. Kata kook marjadega ja laota peale vahukoor ning tõsta peale teine põhi. Enne serveerimist raputa peale tuhksuhkrut. Hoia torti enne serveerimist jahedas.

Kommentaarid