Šokolaadi whoopie pies

Mõnusad šokolaadised ja kreemised ampsud pärinevad Ameerikamaalt. Need pehmed küpsised maitsevad imeliselt ka ilma õhulise kreemita. Küpsiste valmistamine ei ole eriti keeruline, aga lõpptulemus on lausa imeline.
Retsept pärineb raamatust "Hummingbird bakery cake days"

Koogikesed:

1 suur muna
150 g suhkrut
125 g maitsestamata jogurtit
25 ml piima
1/2 tl vanilliekstrakti
75 g sulatatud võid
200 g jahu
80 g kakaod
1 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit

Kreem:

170 g võid
280 g tuhksuhkrut
200 g vahukommi kreemi

Vahusta muna suhkruga heledaks vahuks. Sega juurde jogurt, piim, vanilliekstrakt ja sulavõi. Sega omavahel kuivained ja lisa munasegule ning aseta tainas pooleks tunniks jahedasse.
Kuumuta ahi 180 kraadini ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile küpsised ning küpseta neid 10- 12 minutit ja lase siis täielikult jahtuda.
Kreemi jaoks vahusta või tuhksuhkruga, lisa vahukommikreem ja vahusta, kuni segu on kohev. Aseta kreem 30 minutiks külma ja seejärel määri iga kahe küpsise vahele umbes 1 sl kreemi.

Kommentaarid