Whoopie pies koogikesed kõrvitsaga

Eelmise aasta ülimalt rikkalik kõrvitsasaak ja tõsiasi, et meile kõrvits väga maitseb, on põhjus, miks siinne kõrvitsaretseptide hulk taaskord täiendust saab. Need Ameerikast pärit koogikesed/küpsised/ on pehmed ja maitsvad, väga head ka ilma vahukommi täidiseta. Ideaalsed koogikesed muidugi Halloweeni tähistamiseks :)
Retsept pärineb raamatust "Hummingbird bakery cake days".

Koogikesed:

120 ml päevalille õli
200 g muscovado suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
1 suur muna
100 ml kõrvitsapüreed
250 g jahu
1/2 sl küpsetuspulbrit
1/2 sl soodat
näpuotsatäis soola
1 sl kaneeli
1 tl ingverit

Kreem:

85 g võid
150 g tuhksuhkrut
80 g toorjuustu
100 g vahukommi kreemi (marshmallow fluff)*

Mikserda kokku õli, suhkur ja vanilliekstrakt. Lisa segades muna ja kõrvitsapüree. Sega omavahel kuivained ja lisa vedelikule ning sega ühtlaseks tainaks. Tordipritsi abil lase küpsetuspaberile ümarad kettad. Arvesta, et tainas valgub küpsedes laiali. Küpseta koogikesi 180 kraadi juures 10- 13 minutit, kuni need katsudes vetruvad.
Kreemi jaoks mikserda kohevaks või ja tuhksuhkur ning lisa vahustades toorjuust. Viimasena lisa vahukommi kreem, vahusta kreem kohevaks ja  pane pooleks tunniks külma.
Määri täiesti jahtunud küpsiste vahele kreemi ja serveeri.
*Vahukommi kreemi saab osta poest, aga võib ka väga edukalt ise valmistada. Selleks puhuks on internetis päris mitmeid retsepte. Ja kui seda käepärast ei ole, sobib küpsistele ka lihtsalt või- toorjuustu kreem.

Kommentaarid