Lapsepõlve magustoidud: piima-, kakao- ja karamellkissell

Kõik need magustoidud tekitavad inimestes enamasti väga vastuolulisi tundeid. On neid, kes ei võta sellist kisselli suu sissegi ja neid (nagu näiteks meie), kellele sellised kissellid väga maitsevad. Tegelikult, kui just lapsepõlvest pole traumeerivaid kogemusi koolist või lasteaiast, siis pole küll mitte ühtegi põhjust, miks sellised mõnusad magustoidud ei võiks maitseda. Teha on neid kisselle üllatavalt lihtne ja koos koduse moosiga maitsevad väga hästi!


Piimakissell:

1 l piima
4-5 sl kartulitärklist
suhkrut ja vanillisuhkrut maitse järgi
serveerimiseks moosi (mustsõstra, vaarika)

Sega enamik piimast suhkru ja vanillisuhkruga ning kuumuta potis keemiseni. Ülejäänud 1 dl piim sega kartulitärklisega ja lisa see pidevalt segades kuuma piima hulka. Kuumuta, kuni kissell pakseneb ja tõsta pott pliidilt. Keema uuesti lasta ei tohi! Serveeri moosiga.

Karamellkissell:

1 kl suhkrut
1 l piima
4-5 sl kartulitärklist
serveerimiseks moosi

Pruunista suhkrut poti põhjas kuni see sulab, lisa ettevaatlikult enamus piimast ja kuumuta segades, kuni karamell on piimas lahustunud. Ülejäänud 1 dl piima sega tärklisega ja vala see segades piima hulka. Kuumuta kisselli paksenemiseni ja tõsta tulelt. Serveeri meelepärase moosiga.

Kakaokissell:

1 l piima
1/2 kl suhkrut
vanillisuhkrut
2-3 sl kakaopulbrit
4 sl kartulitärklist

Sega omavahel suhkur, vanillisuhkur ja kakao ning sega see omakorda kuumutatud piima hulka. Kuumuta piim keemiseni ja seejärel lisa sellele segades eelnevalt väheses piimas lahustatud tärklis. Kuumuta paksenemiseni ja tõsta tulelt. Serveeri meelepärase moosiga, peale võid raputada ka kakaopulbrit.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Piimakissell on meie pere lemmik ka, nüüd proovisime karamellikiselli esimest korda teha. Tegime topeltkogustega, aga panime pool klaasi suhkrut vähem. Lõpptulemusena tuli liiga magus kissell. Järgmine kord proovime suhkru kogust veel vähendada.
Jaanika ja Signe ütles …
Eks see suhkru kogus olegi maitse asi. Meie oleme tavaliselt serveerinud karamellkisselli suhkruvaba jõhvika toormoosiga ja sel juhul on väga hea.