Sander köögis: Päikeseline ahjusai

Kuna Sanderi lemmik- kokaraamat on hetkel endiselt "Poisid köögis", siis sellest pärineb ka meeldiv üllatusroog pühapäeva pärastlõunaks. Minu arust passib selline ahjusai suurepäraselt ka hommikusöögiks. Meeldib kõigile, kes söövad muna! Eriti tore oli see, et härra peakokk isiklikult koristas ka taldrikult laualt ja küsis kõigilt ühekaupa üle, et kuidas siis roog maitses. Vaat, mida kõike lapsed kohvikus käies kõrva taha ei pane.

Vaja läheb:

4 viilu täistera röstsaia
võid
4 muna
soola, pipart
serveerimiseks salatilehti

Kõigepelt määri saiaviiludele võid ning vajuta meelepärase piparkoogivormiga saiaviiludest välja kujundid. tõsta auguga saiaviilud ja kujundid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vala tassi löödud munad ühekaupa ettevaatlikult saiade aukudesse. Jahvata peale soola ja pipart ning küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 8-10 minutit (kuni muna on hüübinud).
Serveeri rohelise salati lehtedel ja naudi kohe :)

Kommentaarid

Tullia ütles …
Selleist ahjumuna polegi söönud. Pannil olen leiva keskel küll muna praadinud.
Jaanika ja Signe ütles …
Ma olin seni samuti pannil teinud, aga ahjus maitses ka hea. Näed, meil on vahel nii, et muna õpetab kana :)