Kaneelilõõts ehk rebitav kaneelisai
Nii tore, et maailmas leidub palju väga erinevaid inimesi, kellel on lausa hiilgavaid ideid. Selle vahva kaneeliga saia idee on leitud siit. Lihtsalt hämmastav, et on veel üks võimalus, kuidas kaneelisaia küpsetada. Mitte et tavalised kaneelirullid meil populaarsed ei oleks, otse vastupidi- kaovad laualt nagu soojad saiad :D
Aga no see sai kadus laualt küll vast 10 minutiga. Muudkui rebid leht lehe haaval ja sööd ja rüüpad veel külma piima ka peale- otsetee taevasse- no lihtsalt imehea! Maitses ka nagu kuidagi veel paremini, kui tavalised kaneelirullid, eks selles ole vist oma osa ka silmadega söömisel.
Kes proovib, see juurde soovib!
Muide, on olemas ka sidrunitäidise ja glasuuriga variant siin.
Tainas:
5,5 dl jahu
0,5 dl suhkrut
2 tl kuivpärmi
0,5 tl soola
60 g võid
0,6 dl piima
0,5 dl vett
2 muna
1 tl vanilliekstrakti
Täidis:
2 dl suhkrut
2 tl kaneeli
0,5 tl muskaati
60 g võid
Taina jaoks sega suures kausis kokku 4 dl jahu, suhkur, pärm ja sool.
Klopi teises kausis lahti munad.
Kuumuta väikses potis piima ja võitükke seni, kuni või on sulanud. Tõsta pott tulelt ja vala juurde vesi ja vanilliekstrakt, sega ning lase veidi jahtuda. Vala vedelik jahusegu hulka ja sega, seejärel lisa munad ja ülejäänud jahu ning sega kuni tainas on ühtlane. Tainas jääbki selline kleepuvat sorti.
Pane tainapall suurde õlitatud kaussi toidukille ja rätiku alla ja jäta tunniks sooja kohta kerkima.
Kuni tainas kerkib, valmista täidis- selleks sega kokku suhkur, kaneel ja muskaat. Sulata või ja lase sellel isegi veidi pruunistuda.
Kerkinud tainasse sõtku umbes 2 supilusikatäit jahu ja lase 5 minutit kerkida. Seejärel rulli tainas kergelt jahusel laual õhukeseks ja ristkülikukujuliseks.
Seejärel pintselda tainas üle sulavõiga ja puista peale kaneelisegu.
Lõika tainas noaga kuueks pikaks ribaks ja tõsta üksteise peale ning see kuhi lõika omakorda kuueks ruuduks.
Nüüd on Sul kuus kuhja, mis tuleb võitatud keeksivormi laduda nagu raamatulehed.
Lase siis saial vormis veel 30- 45 minutit rätiku all kerkida ja küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 30- 35 minutit.
Lase saial vormis 30 minutit jahtuda ja eemalda seejärel vormist ning serveeri.
Parim on see tegemise päeval, aga mulle tundub, et see süüakse nii kiiresti ära, et säilitamiseks ei jää niikui nii midagi alles.
Aga no see sai kadus laualt küll vast 10 minutiga. Muudkui rebid leht lehe haaval ja sööd ja rüüpad veel külma piima ka peale- otsetee taevasse- no lihtsalt imehea! Maitses ka nagu kuidagi veel paremini, kui tavalised kaneelirullid, eks selles ole vist oma osa ka silmadega söömisel.
Kes proovib, see juurde soovib!
Muide, on olemas ka sidrunitäidise ja glasuuriga variant siin.
Tainas:
5,5 dl jahu
0,5 dl suhkrut
2 tl kuivpärmi
0,5 tl soola
60 g võid
0,6 dl piima
0,5 dl vett
2 muna
1 tl vanilliekstrakti
Täidis:
2 dl suhkrut
2 tl kaneeli
0,5 tl muskaati
60 g võid
Taina jaoks sega suures kausis kokku 4 dl jahu, suhkur, pärm ja sool.
Klopi teises kausis lahti munad.
Kuumuta väikses potis piima ja võitükke seni, kuni või on sulanud. Tõsta pott tulelt ja vala juurde vesi ja vanilliekstrakt, sega ning lase veidi jahtuda. Vala vedelik jahusegu hulka ja sega, seejärel lisa munad ja ülejäänud jahu ning sega kuni tainas on ühtlane. Tainas jääbki selline kleepuvat sorti.
Pane tainapall suurde õlitatud kaussi toidukille ja rätiku alla ja jäta tunniks sooja kohta kerkima.
Kuni tainas kerkib, valmista täidis- selleks sega kokku suhkur, kaneel ja muskaat. Sulata või ja lase sellel isegi veidi pruunistuda.
Kerkinud tainasse sõtku umbes 2 supilusikatäit jahu ja lase 5 minutit kerkida. Seejärel rulli tainas kergelt jahusel laual õhukeseks ja ristkülikukujuliseks.
Seejärel pintselda tainas üle sulavõiga ja puista peale kaneelisegu.
Lõika tainas noaga kuueks pikaks ribaks ja tõsta üksteise peale ning see kuhi lõika omakorda kuueks ruuduks.
Nüüd on Sul kuus kuhja, mis tuleb võitatud keeksivormi laduda nagu raamatulehed.
Lase siis saial vormis veel 30- 45 minutit rätiku all kerkida ja küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 30- 35 minutit.
Lase saial vormis 30 minutit jahtuda ja eemalda seejärel vormist ning serveeri.
Parim on see tegemise päeval, aga mulle tundub, et see süüakse nii kiiresti ära, et säilitamiseks ei jää niikui nii midagi alles.
Kommentaarid
Kui keegi täidisega varjandi ka ära proovib, palun panna blogisse. Tundub väga ahvatlev
Frieda- ega Sul muud vist üle ei jää :)
Minumaailm- jah, ruudud tulid rebides täitsa hästi lahti.
Mida on mõeldud vanilliekstrakti all? Kas vaniljesuhkrut,-essentsi või on see eraldi asi?
Aga mis vanilliekstrakti puutub, siis see on kohe eraldi asi. Kui ei ole, siis võib panna vanillisuhkrut lihtsalt.
Suhkru kogus peaksin järgmisel korral veidi vähendama, kuna täidist oli liiga palju ja sai oli veidi liigmagus aga kokkuvõttes on see retsept täielik hitt :)).
Diana
Kena kevadet!
looks yummy
welcome to visit my site if you want to