Lasteaia lõpupeo tort

Meie peres leidis aset väga tähtis sündmus. Nimelt lõppes Sanderil lasteaed ja sügisest on ta juba koolipoiss. Et seda väga olulist sündmust tähistada, valmis uhke lepatriinudega tort. (Lepatriinu on tordil seetõttu, et rühm kandis Lepatriinude nime). Tagantjärele saab öelda seda, et tort maitses nii lastele kui vanematele, kuigi eks need piltidega tükid olid ikka laste arvates need kõige magusamad ;)
Tordi valmistamiseks on vaja kolme biskviitpõhja. Kuidas neid täpselt teha, sellest on juttu olnud juba varem siin ja täpselt niimoodi ja samade kogustega valmisid need põhjad ka seekord.
Põhjade immutamiseks kasutasin piima ja maasikamahla.

Täidise jaoks vajad:

800 g kohupiima (Pajumäe)
2 dl vahukoort
100 g tumedat šokolaadi
peotäis marianne crush'i (purustatud Marianne kommid)
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
tükeldatud maasikaid

Vahusta koor ja sega kohupiimaga ning lisa suhkur ja vanillisuhkur. Seejärel sega sisse tükeldatud šokolaad ja marianne crush ning tükeldatud maasikad. Laota pool segu põhjale, tõsta peale teine põhi ja laota teine pool kohupiimasegust põhjale. Seejärel kata kolmanda põhjaga. Pealmist kihti niisuta veidi piimaga.

Tordi katmiseks:

400 g martsipani
tuhksuhkrut
3 dl vahukoort
suhkrut

Vahusta vahukoort natuke ja laota õhuke kiht tordi peale, et martipani siduda. Seejärel lisa suhkur ja vahusta korralikult, et sellega pärast tordi küljed katta.
Rulli martsipan tuhksuhkruga lahti ja lõika vajadusel sobiva suurusega tükiks, joonista peale soovitud pilt ning seejärel libista martsipan tordile. Kata tordi servad vahukoorega.

Kommentaarid