Glamuurne tort

See siin on ajaloolise tähtsusega hetk, kuna see on minu esimene kahe korrusega tort. Vaevalt, et see viimaseks jääb, aga mässamist on sellega igatahes omajagu. Selle tordi jaoks küpsetasin kahe mõõduga biskviitpõhjad (suurema jaoks kulus 6 muna ja väiksema jaoks 4 muna) ja lõikasin mõlemad pooleks. Vahele läheb kohupiimatäidis ja kuna see on tarretatud tort, siis peaks tort üleöö külmas saama seista.

Täidise jaoks läheb vaja:

500 g Tere kohupiima
1 pk Flora Vanilla vahustatvat vanillikastet
1 pk Philadelphia toorjuustu
100 g tumedat hakitud šokolaadi
20 g želatiinilehti
150 g suhkrut
vanillisuhkrut
250 g maasikaid

Vahusta vanillikaste tugevaks vahuks. Sega kokku toorjuust, kohupiim, suhkur ja vanillisuhkur ning lisa vanillikaste. Sega juurde šokolaad. Sulata želatiin ning lisa segades täidisele.
Viiluta maasikad ja lao niisutatud biskviitpõhjale ning vala peale natuke rohkem kui pool täidisest ja kata teise biskviitkihiga. Sama tee ka väiksemate biskviitpõhjdega, vahele siis ülejäänud täidis.
Oluline on see, et vormi küljed ikka kõrgemad oleksid, et täidis välja ei vajuks.
Mõlema tordi katmiseks on tarvis martsipani. Väiksema põhja jaoks kulub ligikaudu 200 g ja suurem jaoks umbes 350 g ning martsipani kinnitamiseks veel umbes 2 dl vahukoort.Väiksema tordi jaoks ostsin Odense valmis tumeroosat martsipanimassi ja suurema tordi tarvis värvisin söetablettidega martsipani mustaks. Minul kulus 12 söetabletti. Seda, kuidas martsipani söega värvida, saab pikemalt lugeda siit Thredahlia blogist.
Kui täidis on korralikult tarretunud, siis tuleb tordid katta martsipaniga. Selleks rulli martsipan kahe küpsetuspaberi vahel tordist veidi suuremateks ketasteks ja suru õhukese vahukoorekihiga kaetud tordile. Vahukoorekiht toimib liimina ja aitab martsipanil paremini paigal püsida. Kuidas martsipaniga kooki katta, näeb siit. Ega siis ei olegi muud, kui martsipani ääred sirgeks lõigata ja tordid üksteise peale tõsta ning kaunistada vastavalt oma fantaasiale.

Kommentaarid