"Neiumusi" küpsised (it. k. Baci di Dama)


Avastasin kapist paki mandlilaaste, mis oli torditeost üle jäänud ja otsustasin miskit küpsetada. Oli isu küpsiste järele ja lapates erinevaid kokaraamatuid leidsin 100 rooga sarja "Krõbedad küpsised" kokaraamatust ühe intrigeeriva nimega küpsiste retsepti. Need küpsised pärinevad Itaaliast ja on oma nime saanud selle järgi, et kokkupandult meenutavad need pruntis huuli. Küpsistel on mõnusalt mandline maitse ja koos tumeda šokolaadi kreemiga maitsevad need iseäranis hõrgult.

Taigen:

100 g mandlilaaste
100 g võid
120 g jahu
100 g suhkrut
0,5 tl vanillisuhkrut
1 muna

Vahele:

100 g tumedat šokolaadi
2 sl piima

Peenesta mandlilaastud köögikombainis ja sega kokku jahuga. Vahusta toasoe või suhkru ja vanillisuhkruga ning lisa muna ja jahusegu. Jaga tainas kaheks ja veereta u 2 cm paksusteks vorstideks. Lõika mõlemast paarisarv tükke, veereta kätte vahel ümmarguseks ning küpseta 200 kraadi juures 12- 15 minutit. Jahuta enne täidise vahele panemist.

Täidise jaoks sulata šokolaad mikrolaineahjus või veevannil ning sega 2 sl sooja piimaga kreemiks. Määri ühele küpsisele kreemi ja suru teine küpsis peale ning lase kreemil enne serveerimist veidi taheneda.

Kommentaarid