Juustukrõpsud

Juustukrõpsud on mõnusad näksimiseks veini või kokteili kõrvale ja ka näiteks laste sünnipäevalauale kartulikrõpsude asemel. Lapse sünnipäev ongi selline temaatika, et ikka päris palju on erinevaid pirukaid-muffineid-suupisteid katsetatud lauale. Raske on leida selliseid asju, mida kõik lapsed armastaksid (välja arvatud muidugi friikartul, viiner, kartulikrõps) ja mis oleksid samas ka tervislikud. Või noh vähemalt võimalikult E-vabad. Nii püüangi leida alternatiive, mida oleks mõnus mängimise kõrvale ampsata.
Retsept (kui seda üldse retseptiks nimetada, pigem idee) pärineb asjalikust raamatust algajale kokkajale - " Kuidas kokata". Soovitus on teha seda kõvast või poolkõvast riivitud juustust (näiteks Parmesan), aga antud juhul kasutasin mina tavalist Atleet riivjuustu. Ja ka sellega tulid krõpsud maitsvad ja krõbedad. Selleks, et selline auk jääks krõpsu keskele, puistasin küpsetuspaberile peene riiviga riivitud juustu ümber väikese ümara pipargoogivormi. Ringi välisäärtesse võiks panna veidi paksema kuhja juustu, sest juust voolab sulades väljastpoolt sissepoole. Küpseta juustukrõpse 180 kraadi juures 15 minutit ja rasvasema juustu korral aseta krõpsud küpsetuspaberile tahenema.

Kommentaarid