Banaani- šokolaadikook

Tänane koogileid on ühest reklaamikataloogist, mida postiljonid iga päev väsimatult meie postkasti pistavad. Kook on väga maitsev, aga kõrvalepõikena ei saa mainimata jätta, et see postkastide reklaamlehtedega ummistamine on mulle küll väga vastumeelne. See on lihtsalt nii uskumatu paberi raiskamine, et kahju on kohe kõigist nendest puudest, mis selle tõttu maha võetakse. Ma ei ole seetõttu ka väga suur ajakirjade ostja, vaid pigem eelistan neid laenutada raamatukogust. Kui ostangi, siis kindlasti saab seda peale minu veel vähemalt terve pere lugeda :)
Aga nüüd koogi juurde- selle koogi retsepti autor on Lõunakeskuse Nobeli kohviku kondiiter Annika Kala. Mina tegin retseptis mõningaid mugandusi kogustes, aga ei midagi marginaalset. Kook on selles mõttes eriti mõnus, et küpsetamist ei nõua ja põhiline aeg kulub külmikus tarretumisele. No ja see banaani ja šokolaadi kombo on minu arvates alati kindla peale minek!

Põhi:
200 g digestive küpsiseid
1 sl kakaopulbrit
100 g sulavõid

Šokolaadikiht:
2 dl vahukoort
150 g maitsestamata toorjuustu
160 g tumedat šokolaadi

Banaanikiht:
2 dl vahukoort
150 g maitsestamata toorjuustu
2 banaani
2 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 lehte želatiini
50 ml kuuma vett

Kate:
2 dl vahukoort
100 g maitsestamata toorjuustu
2 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
kaunistamiseks šokolaadi

Põhja jaoks sega omavahel purustatud küpsised ja kakaopulber, lisa sulavõi ja sega ühtlaseks. Suru küpsisepuru 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja ja külgedele u 2 cm kõrguselt. Tõsta põhi vahepeal külmkappi.
Šokolaadikihi jaoks vahusta vahukoor toorjuustuga. Sulata šokolaad vesivannil ja sega kreemi hulka ning tõsta kreem põhjale ja pane kook uuesti külma.
Banaanikihi jaoks purusta banaanid saumiksri abil või kahvliga. Vahusta vahukoor ja toorjuust suhkrutega ning sega juurde banaanid. Paisuta želatiinilehti külmas vees 10 minutit, pigista kuivaks ja lahusta kuumas vees. Lase želatiinil pisut jahtuda ning sega sulatatud želatiin pidevalt segades banaanisegu hulka. Tõsta täidis koogile ja pane vähemalt kaheks tunniks külma.
Katte jaoks vahusta vahukoor ja toorjuust suhkrutega ning tõsta segu koogile, kaunista riivitud šokolaadiga.

Kommentaarid