Jogurtimaius krõbedate kaerahelveste ja grillitud aprikoosidega
Vaja läheb:
1 tops (380 g) Alma Muah koorejogurtit stracciatella
200 g Alma hapukoort (20%)
35 g tumedat šokolaadi
Krõbedad kaerahelbed:
125 g kaerahelbeid
35 g Alma võid
50 g suhkrut
Grillitud aprikoosid:
4 aprikoosi
25 g Alma võid
35 g mett
Esmalt
grilli aprkoosid. Lõika aprikoosid pooleks ja eemalda kivi. Sulata
pannil või, lisa mesi. Pane pannile aprikoosid ning grilli kummaltki
poolt paar minutit. Tõsta jahtuma.
Järgnevalt
tee valmis krõbedad kaerahelbed. Selleks sulata pannil või, lisa
kaerahelbed ning pruunista ca 5 minutit. Seejärel lisa suhkur ning
pruunista veel paar minutit, kuni suhkur on sulanud. Tõsta jahtuma.
Seejärel
sega kokku stracciatella koorejogurt ja hapukoor ning lisa riivitud
tume šokolaad. Viimaks lisa juurde jahtunud kaerahelbed. Sega läbi ning
tõsta magustoidukaussidesse. Viimaks lisa igale portsjonile kaks
aprikoosi poolikut ning puista peale veidi kaerahlebeid ja tumedat
šokolaadi. Serveeri kohe, siis on kaerahelebed mõnusalt krõmpsuvad.
Retsept valmis koostöös Valioga.
Kommentaarid