Pehmed kohupiimaküpsised



Mõnusad pehmed küpsised, mis sobivad ideaalselt piknikukorvi panemiseks. Orginaalretsept on pärit blogist "One Turkmen Kitchen", sealt leiab ka pildiseeria küpsiste kokkuvoltimisest.

Vaja läheb:
250 g võid
250 g kohupiima (pakikohupiima)
300 g nisujahu
1/3 tl küpsetuspulbrit
4 sl suhkrut

Sega omavahel toasoe või ja kohupiim (võid kasutada ka miksri abi). Seejärel lisa jahu-küpsetuspulbri segu ning sega seni, kuni tekib ühtlane ja pehme tekstuuriga tainas. 

Rulli tainas lahti (5-6 mm paksuseks) ning suru 8 cm läbimõõduga vormiga tainast kettad. Spetsiaalse vormi asemel võid kasutada ka ümmargust piparkoogivormi või klaasi. 

Raputa taldrikule suhkur ning suru ükshaaval üks küpsise külg suhkrusse. Seejärel murra suhkruga kaetud külg kokku. Nüüd vajuta uuesti üks küpsise külg suhkrusse ja vajuta jällegi suhkruga pool kokku. Lõpuks jääb kolmnurka meenutav kujund.

Tõsta ahjuplaadile ning küpseta 180 kraadises ahjus 35 minutit. 

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Väga maitsvad tulid! Kui kuldpruuniks küpsetada, jääb pealt mõnusalt krõbe ja seest pehme. Suhkrule lisasin vanillisuhkrut hulka.
Anonüümne ütles …
Originaalretseptis on cottage cheese. Vanasti oli cottage cheese ikka kodujuust, mitte kohupiim :)
Jaanika ja Signe ütles …
Tere 17. aprilli anonüümne!

Tore kuulda, et maitsvad küpsised tulid! Ja vanillisuhkur on hea mõte! Ma mõtlesin ise, et teinekord võiks proovida ka suhkru-kaneelisegu sisse küpsiseid kasta.

Jaanika ja Signe ütles …
Tere 18.aprilli anonüüme!

Cottage cheese on tõesti kodujuust, kuid kuna mul juhtus üle olema pakikohupiima, siis proovisin seda retsepti kodujuustu asemel teralise kohupiimaga. Kui on soovi, võib proovida küpsiseid teha ka originaalretsepti järgi, minu variant on sel korral kohupiimaga.