Gouda-pirni pirukad


Imelist uut aastat teile kõigile, head lugejad! Salasoovide täitumist ja üllatavate maitseelamuste kogemist!

Vaja läheb:
Põhi:
150 g jahu
100 g Alma võid
100 g Alma hapukoort

Täidis:
150 g Kuninga Goudat (Pühapäeva)
200 ml Alma kohvikoort
1 suur pirn (200 g)

Piruka põhja jaoks näpi kokku jahu ja külm või. Seejärel lisa hapukoor ning sõtku tainast seni, kuni see kausi küljest lahti tuleb (alguses on tainas väga kleepuv). Vormi tainas ristkülikuks ning tõsta vähemalt 1 tunniks külmikusse tahenema.

Täidise jaoks riivi juust peene riiviga. Pane väikesesse potti kohvikoor ja lisa riivjuust. Kuumuta keskmisel kuumusel paar minutit, pidevalt segades, kuni juust on sulanud. Tõsta pott tulelt kõrvale. 
Järgnevalt koori pirn, eemalda südamik ja lõika väikesteks kuubikuteks.

Kui tainas on vähemalt tund aega külmas olnud, lõika ristkülik 12 enam-vähem võrdseks tükiks. Venita iga taina tükki käte vahel laiemaks ning suru see siis kergelt õliga määritud muffinipanni pesasse. Suru tainas pesasse nii, et kaetud oleks nii põhi kui servad. Tõsta iga muffinipesa põhja pirini tükke ning vala siis peale juustu-koore segu. 

Küpseta 180 kraadises ahjus ca 30 minutit. Lase pirukatel peale valmimist ca 30 minutit jahtuda ning serveeri seejärel soojalt. 
 
Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaarid