Rabarberi mahlajäätis


Suvesoojade ilmade tervituseks sai rabarberist mahlajäätist tehtud. Sai selline parajalt magus ja parajalt hapu. Kasutasin jäätise külmutamiseks külmkapis olevaid munahoidmise aluseid. Nii sai jäätis ruttu valmis ning kannatamatud jäätisesõbrad magustoitu sööma asuda.

Kui võimalik, kasuta noori, punakaid rabarberivarsi (ära neid ära koori), siis saad jäätisele kauni värvi.

Vaja läheb:
150 ml vett
130 g suhkrut
300 g rabarbereid

Pane potti vesi ja suhkur, lase keema tõusta. Seejärel lisa hakitud rabarberid ning kuumuta seni, kuni rabarberitükid on täiesti pehmed. Jahuta segu ning vala siis (jäätise)vormidesse ning tõsta sügavkülma tahenema. Kui kasutad väikesi vorme, saad jäätist nautima asuda juba 30 minuti pärast.

Kommentaarid