Kohupiima-pähkli tort


Õde leidis selle vana hea kohupiima tordi retsepti Kätrini blogist. Tõesti on ülimalt hea tort ja pälvis külalistelt üksmeelselt vaid kiidusõnu.

Kuna meil oli soov teha suur tort (ca 30 inimesele), siis on selles retsptis kõik kogused topelt.

Põhi:
300 g võid
200 g suhkrut
2 muna
1 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
480 g jahu

Täidis:
1 kg teralist kohupiima
500 g toasooja võid
600 g tuhksuhkrut
100 g röstitud ja purustatud maapähkleid

Vahekiht:
üks purk hapukat moosi (nt pohlamoosi)

Kaunistuseks:
300 g röstitud ja purustatud maapähkleid
200 g šokolaadi
4 tl õli


Esmalt tee valmis tainas. Sega kokku toasoe või, munad ja suhkur. Lisa jahu, sool ja küpsetuspulber. Sega veelkord kõik läbi ja suru tainapätsiks kokku. Pane toidukilesse ning tõsta ca 30 minutiks külmikusse.

Kui tainas on tahenenud, jaga see kolmeks võrdseks osaks ning rulli ahjuplaadi suuruseks. Küpseta koogipõhjasid 220 kraadises ahjus umbes 10 minutit. Tõsta põhjad jahtuma.

Täidise jaoks vahusta või miksriga heledaks vahuks. Seejärel lisa tuhksuhkur, mikserda veelkord läbi ning lisa siis röstitud ja purustatud pähklid. Viimasena lisa kohupiim ja sega veelkord kiirelt läbi.

Tordi kokkupanekuks tõsta alusele üks põhi, määri peale moosi ja tõsta teine põhi peale. Seejärel pane teise põhja peale õhuke kiht kohupiima täidist ning tõsta peale kolmas põhi. Selle peale pane omakorda kogu ülejäänud kohupiima täidis. Tõsta umbes 15 minutiks külmikusse tahenema.

Tordi kaunistamiseks sulata šokolaad vesivannil, lisa õli ja sega ühtlaseks. Seejärel kata kogu kook purustatud pähklikihiga ning seejärel nirista peale šokolaad. Enne serveerimist lase koogil üleöö külmikus seista.

Kommentaarid