Jalgpalli kõrvale midagi mõnusat

Vahepeal algasid 2012. aasta Euroopa meistrivõistlused jalgpallis, mis tähendab seda, et vähemalt suurem osa meestest ja kindlasti ka palju naisi on pidevalt telerite ette kleebitud ehk siis köögis pikalt aeganõudvaid eined vaaritada ei ole just palju aega ega tahtmist. Tallegg on võistluste puhul tootmisse toonud spetsiaalsed jalkasnäkid ja kui sinna kõrvale veel 1-2-3 üks suutäis soolaseid küüslauguleibu valmistada, võib ennast mõnusalt teleri ette sättida.

Vaja läheb:

1 pk Talleggi jalkasnäkke

7 viilu musta leiba
oliivõli
meresoola
2 küünt küüslauku

kaste:

125 g hapukoort
3 sl majoneesi
1 küüslauguküüs
1/2 tl soola
Esmalt lõika leivaviilud piklikeks pulkadeks ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista peale oliivõli, puista üle soola ja purustatud või hakitud küüslauguga ning pista ahju. Küpseta leibu 180 kraadi juures 20-25 minutit neid aeg-ajalt segades.
Kastme jaoks sega kokku hapukoor ja majonees ning lisa purustatud küüslauk, maitsesta soolaga ja serveeri koos jalkasnäkkide ning küüslauguleibadega.

Värav!

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid