Siidritarretis maasikatega

Meile maitsevad tarretised, kuid nad on siin blogis teenimatult vähe tähelepanu saanud. Samas muidugi tarretis on ju mahl või siis mahl + marjad zelatiiniga ja seda on retseptiks nagu pisut palju nimetada. Sellegipoolest pakuks välja ühe kerge suvise magustoidu- maasikad siidritarretises. Kui seltskonnas on ka lapsi, siis neile tuleks tarretis valmistada kindlasti alkoholivabast siidrist.
Tarretist võib soovi korral serveerida vahukoore või jäätisega, aga ilma lisanditeta maitseb ka suurepäraselt.
Mina kasutasin tarretise tegemiseks seekord Somersby õunasiidrit.
Usun, et ka vahuveini või proseccoga saab ka päris mõnus tarretis.
Retsept "Pere ja kodu" retseptilisast.

Vaja läheb:

300 g maasikaid
0,5 dl suhkrut
7 dl õunasiidrit
25 g želatiini

Viiluta maasikad ja jaga pokaalidesse. Pane želatiin 1 dl siidrisse paisuma. Kuumuta ülejäänud siidrit suhkruga, kuni suhkur sulab. Lahusta želatiin ning sega kuuma siidri hulka ja lase segul veidi jahtuda.  Vala tarretis maasikatele ja lase tarretistel jahtuda ning pane paariks tunniks kuni üleöö külmkappi.

Kommentaarid