Krõbekana magushapus kastmes

Nüüdseks olen seda väga maitsvat rooga juba mitu korda teinud ja lõpuks õnnestus ka see pildile jäädvustada. Nami-Namis on hetkel käimas Hiina toitude teemaline kooskokkamine ja seal on see roog väga populaarseks osutunud. Õigustatult, sest see on tõesti väga maitsev. Mina valmistasin rooga siit leitud retsepti järgi, kuigi originaalis pärineb retsept hoopis siit. Maitseb vähemalt sama hästi kui "Tsink Plekk Panges".

Krõbekana jaoks:

2 suurt kanafileed (~500 g)
2 munavalget
2 küüslauguküünt
4 sl sojakastet
200 g tärklist
praadimiseks õli

Kastme jaoks:

2 sl seesamiõli
2 sl viinamarjaseemneõli
1 sibul
1 suur paprika
1 tl ingverit
4 sl ketšupit
2 sl riisiäädikat
4 sl tuhksuhkrut
3 sl sojakastet
1 tl soola
200 ml kanapuljongit
1 tl tärklist

Tükelda kanafilee 1-2 cm juppideks. Vispelda munavalged, purustatud küüslauk ja sojakaste kokku ning marineeri selles kanatükke vähemalt 1 tund. Mul on ka üleöö külmkapis kana marinaadis seisnud ja maitses ikka hästi.
Kastme jaoks lõika sibul ja paprika ribadeks ning haki ingver peeneks. Tee poolest puljongikuubikust puljong või kasuta isekeedetud puljongit, kui on. Sega omavahel ketšup, riisiäädikas, sojakste, tuhksuhkur ja tärklis. Kuumuta pannil õlid ja prae sibulaid 3-4 minutit, lisa ingver ja paprika ning prae umbes 5 minutit. Vala peale kastmesegu ja puljong, vajadusel lisa ka soola ning tõsta tulelt.
Veereta kanatükid tärklises nii, et kana oleks ühtlaselt kaetud. Kuumuta pannil võrdlemisi suur kogus õli ja prae selles kanatükid krõbedaks, see võtab umbes 8 minutit. Enne serveerimist vala kanatükkidele peale kaste.
Meie serveerisime kana aurutatud basmati riisiga.
 Tegelikult tegime seekord kana lausa mitmekordse koguse, sest tähistasime tagantjärgi koos mõnede heade toitu armastavate sõpradega blogi sünnipäeva.
Kana oli hitt nii suurte kui väikeste hulga, ainult kõige pisem piirdus seekord lihtsalt riisiga.


Kommentaarid