Tervislik peedipüreesupp

Pärast pühi, kui rikkalikud söömaajad said läbi, oli hirmus tahtmine mõnd lahedat suppi süüa. Toidutares ringi vaadates leidsin tervisliku peedipüreesupi retsepti ja seda saigi siis tehtud väikeste mugandustega. Maitses hea ja kerge.

Vaja läheb:

1 keskmise suurusega toores peet
1 spl veiniäädikat
8 dl köögiviljapuljongit
4 kartulit
2 dl kohvikoort
musta pipart, soola
kuivatatud pune ja basiilikut

Lõika peet väikesteks kuubikuteks ja pane puljongisse keema, lisa ka supilusikatäis veiniäädikat. Kui peedikuubikud on enam-vähem pehmed (ca pärast 40 min keetmist), lisa tükeldatud kartulid ja hauta, kuni kogu köögivili on täiesti pehme. Seejärel püreesta supp, lisa maitseained ja kohvikoor ning enne serveerimst kuumuta keemiseni.
Soovi korral serveeri koos maitsestamata jogurti või hapukoorega.

Kommentaarid