Karulaugupesto
Karulaugupestol on kevade maitse. Kevad on looduses tärkamise aeg. Kõik hall meie ümber muutub taas roheliseks. Ja nüüd, kui päike on taas kõrgemalt käima hakanud, tekib kohe suurem isu värske ja rohelise kraami järele. Karulaugupesto on mahedalt küüslauguse maitsega ja tal on palju erinevaid kasutamisvõimalusi. Võid määrida pestot lihtsalt röstsaiale, kasutada salatikastmetes, küpsetiste, pasta või risoto lisandina.
Retsept pärineb Nami- Namist.
Vaja läheb:
100 g karulauku
50 g röstitud piiniaseemneid
7 sl oliivõli
50 g riivitud parmesani juustu
soola
Pese ja kuivata karulaugu lehed ning pane koos piiniaseemnete ja oliivõliga blenderisse ja töötle ühtlaseks massiks. Lisa riivjuust ning soovi korral veel õli, kui soovid vedelamat pestot ja töötle ühtlaseks. Maitsesta soolaga. Kõlmikus säilib pesto umbes nädala.
Retsept pärineb Nami- Namist.
Vaja läheb:
100 g karulauku
50 g röstitud piiniaseemneid
7 sl oliivõli
50 g riivitud parmesani juustu
soola
Pese ja kuivata karulaugu lehed ning pane koos piiniaseemnete ja oliivõliga blenderisse ja töötle ühtlaseks massiks. Lisa riivjuust ning soovi korral veel õli, kui soovid vedelamat pestot ja töötle ühtlaseks. Maitsesta soolaga. Kõlmikus säilib pesto umbes nädala.
Ühe mõnusa eine jaoks ei vaja sa muud kui pakk spagette, pool kilo tükeldatud kanafileed, 4- 5 supilusikatäit karulaugupestot ja veidi riivitud juustu :)
Kommentaarid