Risoto röstitud kõrvitsa ja Forte juustuga

June 10, 2015


Vaja läheb:

Röstitud kõrvits:
600 g kõrvitsa viljaliha
maitsestamiseks õli, soola

Risoto:
3 sl õli
1 sibul
150 ml valget veini
250 g risoto riisi
600 ml köögivilja puljongit
2 sl võid
100 g Forte juustu
Esmalt rösti ahjus kõrvitsad. Selleks lõika kõrvits kuubikuteks, pane ahjuplaadile, nirista peale õli ja maitsesta vähese soolaga ning rösti kõrvitsaid 200 kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni kõrvitsa on täielikult pehme. Tõsta kõrvits kaussi ja püreeri ühtlaseks.
Järgnevalt haki sibul peeneks ning tee valmis köögiviljapuljong. Seejärel pane pannile õli ja sibul ning kuumuta sibulat paar minutit, kuni see muutub klaasjaks. Seejärel lisa riis, sega läbi, kuumuta veel paar minutit ning siis lisa valge vein. Lase veinil riisi imbuda ja hakka siis vähehaaval kuuma puljongit lisama. Lase puljongil jälle riisi imenduda ning lisa siis jälle veidi puljongit. Jätka puljongi lisamist ning keeda riisi kokku umbes 20 minutit. Viimasena lisa hulka püreeritud kõrvits. Võta pott tulelt, lisa või ning peenelt riivitud Forte, sega läbi ja serveeri kohe.

Retsept valmis koostöös Valioga.

0 comments: