Porgandi-toorjuustukook


Kevadiselt värviline kook passib ideaalselt lõpetama ühte õdusat õhtusööki. Originaalretsepti on pärit siit. Kate tuli mul vedela konsistentsiga, kuna vaatasin retseptis olevat suhkrukogust valesti, aga sellegipoolest maitses kõik kokku ikkagi oivaliselt.

Koogi valmistamisel on kasutatud 26 cm läbimõõduga ümmargust koogivormi.

Vaja läheb:
Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
80 g võid

Täidis:
800 g toorjuustu
250 g suhkrut
1,5 tl vanilliekstrakti
0,5 tl soola
2 porgandit (210 g)
7 lehte želatiini

Kate:
115 g toorjuustu
2 sl võid
250 g tuhksuhkrut
0,5 tl vanilliekstrakti
1-2 sl piima
kaneeli

Esmalt tee valmis põhi. Selleks purusta küpsised ja sega sulavõiga. Pressi saadud segu tihedalt koogivormi põhja ja küpseta 175 kraadises ahjus 10 minutit. Lase põhjal täielikult jahtuda.

Täidise jaoks vahusta toasoe toorjuust suhkru, vanilliekstrakti ja soolaga. Riivi porgandid peene riiviga ning lisa toorjuustu segule. Sega veelkord hoolikalt läbi. Pane želatiinilehed külma vette ca 5 minutiks ligunema. Seejärel pigista üleliigne vesi välja ja lahusta želatiinilehed vähese kuuma mahla sees (mina kasutasin porgandimahla). Lisa želatiin toorjuustu segule, ise pidevalt segades. Vala täidis jahtunud põhjale ning tõsta külmikusse vähemalt 5 tunniks tahenema. 

Soovi korral tee enne serveerimist peale ka kate. Selleks vahusta toorjuust, või, suhkru ja vanilliekstraktiga ning lõpus lisa soovi korral ka veidi piima. Kui tahad õhukest, valatavat katet, siis pane pool suhkrukogusest. Vala (või pritsi tordipritsiga, kui panid rohkem suhkrut) kate koogile ning puista üle kaneeliga. 


Kommentaarid