Suvikõrvitsa riisivorm


Meil aias suvikõrvitsaid veel jagub ning seega on suvikõrvits pea iga päev mõne toidu sees. Üks laste lemmikuid on suvikõrvitsa riisivorm.

Antud kogusest saab suure ahjuplaadi täie vormirooga. Kasuta kindlasti kõrgeta äärtega ahjuplaati või suurt ahjuvormi. Originaalretsept on pärit siit.

Vaja läheb:
2 kg suvikõrvitsat
2 sibulat
4 küüslauguküünt
6 sl õli
1,25 l suvikõrvitsast nõrguvat mahla+piima
400 g juustu
350 g riisi
4 sl jahu
4 tl soola


Esmalt riivi suvikõrvitsa jämeda riiviga ning tõsta suure sõela peale umbes 20 minutiks nõrguma. Pane kauss all ja jäta suvikõrvitsast nõrguv mahl alles. Mina sain ca 500 ml suvikõrvitsa mahla. Seejärel loputa suvikõrvits külma veega ja suru käte vahel kuivaks. 

Järgnevalt haki sibul ja küüslauk pehmeks, pane pannile õli ning kuumuta keskmisel kuumusel umbes 8 minutit. Seejärel lisa suvikõrvits ja hauta veel umbes 5 minutit. Järgmisena lisa jahu ja sool, sega läbi ning kuumuta veel 2 minutit. Võta pann tulelt ja vala suvikõrvitsa segu võiga määritud ahjuplaadile. Lisa juurde riis, poolt juustu kogusest (jämedalt riivitud), suvikõrvitsa vedelik ja soojendatud piim. Piima lisa nii palju, et koos suvikõrvitsa mahlaga oleks vedeliku kogus 1,25 liitrit. Sega kõik hoolikalt ahjupannil läbi (segu näeb enne küpsetamist välja nagu paks supp) ning kata ahjuplaat fooliumiga. Küpseta 220 juures esmalt 15 minutit. Seejärel eemalda foolium ning küpseta veel 20-25 minutit. Enne serveerimist lase vähemalt 10 minutit jahtuda.

Kommentaarid

Tiia ütles …
Mina sain sellest kogusest kolm ajhuplaaditäit!