Šokolaadi sorbett
Otsisin eile internetist hoopis muud retsepti, kuid sattusin hoopis šokolaadi sorbeti retsepti peale. Ja kuna see tundus nii isuäratav, siis hoolimata vihmasest ja veidi sügisesest ilmast, tegin ma täna sorbetti. Mulle väga meeldis! Kindlasti võtame selle retsepti järgmisel suvel mitmeid kordi kasutusse.
Originaalretsept on pärit lehelt Dessert for Two.
Vaja läheb:
160 g suhkrut
60 g kakaod
1/2 tl vaniljeekstrakti
näpuotsatäis soola
450 ml vett
Pane kõik komponendid potti ja kuumuta keskmisel kuumusel seni, kuni suhkur on sulanud. Seejärel tõsta pott tulelt ja lase segul jahutuda. Viimaks vala jahtunud segu laiapõhjalisse vormi ning tõsta segu sügavkülmikusse. Sega antud segu kahvliga umbes iga poole tunni tagant ja nii kokku paar korda (mina segasin kokku kolm korda ja hoidsin segu sügavkülmas ca kaks tundi). Soovi korral serveeri koos marjadega.
Kommentaarid