Lillkapsa "risotto"


Üks sellesuvine tore leid lillkapsa valmistamiseks. Originaalretsept on pärit leheküljelt Fork and Beans.

Vaja läheb:
2 sl õli
1 suur sibul
3 suurt küüslauguküünt
1 tl kuivatatud tüümiani
400 ml köögivilja puljongit
280 g konserveeritud valgeid ube (soolvees)
1 lillkapsas (800 g)
6 päikesekuivatatud tomatit (õlis)
soovi korral serveerimiseks riivitud parmesani või Forte juustu

Esmalt tee valmis köögivilja puljong. Järgnevalt haki sibul ja küüslauk väikesteks kuubikuteks, lõika päikesekuivatatud tomatid väiksemateks tükkideks ning riivi lillkapsas jämeda riiviga. Seejärel pane poti põhja õli, lisa hakitud sibul ja küüslauk ning tüümian. Kuumuta 2-3 minutit, kuni sibul muutub klaasjaks. Seejärel lisa 200 ml puljongit ja pool ubadest ning hauta veel ca 5 minutit. Seejärel võta saumikser ning püreeri kõik ühtlaseks massiks. Järgnevalt lisa riivitud lillkapsas, päikesekuivatatud tomatid, ülejäänud oad ning järk järgult ka ülejäänud osa puljongist. Kuumuta veel 5-10 minutit, olenevalt sellest, missuguse küpsusastmega lillkapsast sa soovid. Enne serveerimist lisa soovi korral igale portsjonile veidi riivitud juustu. 

Kommentaarid