Šokolaadi kattega maasikarullid


Kiire suvine maiustus, mis valmib lihtsalt ja maitseb suurepäraselt. Retsept on väikeste mugandustega pärit Tuuli blogist.

Vaja läheb:
500 g lehttainast
400 g maasikaid
1 dl suhkrut
2 sl tärklist
1 tl vanilje ekstrakti
100 g tumedat šokolaadi
nonparelle 

Esmalt tee valmis täidis. Selleks haki maasikad väiksemateks tükkideks, pane koos suhkruga potti ning kuumuta ca 5 minutit. Seejärel sega tärklis vähese külma veega ja lisa niristades (ise pidevalt segades) maasikate hulka. Lase keema tõusta, kuid ära rohkem edasi keeda. Tõsta pott tulelt ja jäta jahtuma (Mina panin täidise soojalt lehttainale, kuid see muutis taina väga pehmeks ning raskesti rullikeeratavaks. Seega järgmisel korral lasen kindlasti täidisel täielikult maha jahtuda).

Järgnevalt rulli lehttainas veidi õhemaks, pane ühtlase kihina peale maasika täidis ja keera rulli. Lõika 3-4 cm laiusteks ribadeks ja aseta küpetuspaberiga kaetud ahjuvormi. Küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit.

Viimaks sulata šokolaad vesivannil ja nirista seejärel küpsetisele. Soovi korral kaunista veel nonparellidega.

Kommentaarid