Porgandiküpsised beebidele


Olen oma väiksemale lapsele katsetanud mitmeid n-ö beebiküpsiste variante, kuid senini polnud ükski tehtud retseptidest andnud sellist tulemust, et seda teiega jagada. Nüüd lõpuks leidsin retsepti, mis on just see, mida ma ühelt beebiküpsiselt ootan: pehme tekstuur, puu-või köögiviljadega sisu ja munavaba. Nende küpsiste retsept on tõesti väga õnnestunud ja sobivad alla aastastele ülihästi.
Originaalretsept on päri blogist Homemade Baby Food Recipes.  

Vaja läheb:
130 g porgandeid
65 g täistera rukkijahu
65 g nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
2 tl pruuni suhkrut (soovi korral)
30 g võid

Esmalt lõika porgand väikesteks kuubikuteks ja keeda täiesti pehmeks. Seejärel kurna ja püreeri ühtlaseks massiks.

Järgnevalt sega omavahel rukkijahu, nisujahu, küpsetuspulber ja suhkur. Siis lisa või ning hakka tainast kätega töötlema. Viimaks lisa püreeritud porgandid ning töötle tainast seni, kuni see on ühtlaselt pehmeks massiks muutunud. Seejärel pane tööpinnale veidi jahu, rulli tainas lahti (mitte väga õhukeseks) ja lõika noaga meelepärased kujundid. Tõsta ahjuplaadile ja küpseta 180 kraadises ahjus 10 minutit.


Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Kas või võib retseptsit välja jätta või tuleks see millegagi asendada? Kui tuleb asendada, kas Te oskate midagi soovitada, mis pole loomne? :)
Ise võid ei tarbi. Margariini ka hästi ei tahaks panna. :)

Blogi on muidu väga tore ja vahva! :)
Jõudu ja jaksu edaspidiseks! :)
Toredat jõuluaega! :)
Anonüümne ütles …
Ehk võib kasutada või asemel kookosrasva, taimne saadus ja kasulik ka. Mina igatahes katsetan, ehk näeb kuidas õnnestub ja kas beebile ka maitsevad :)
Jaanika ja Signe ütles …
Tore oleks kuulda, kuidas kooskosrasvaga küpsised välja tulid. Alternatiivid on alati teretulnud!
Jaanika ja Signe ütles …
Tore oleks kuulda, kuidas kooskosrasvaga küpsised välja tulid. Alternatiivid on alati teretulnud!