Munavabad banaanimuffinid


See retsept on munavaba küpsetiste seas mu viimase aja kindel lemmik. Ülimalt lihtne teha! Muffinid on mõnusalt pehmed ja banaani maitse on tugevalt tuntav. Originaalretsept on pärit blogist Egg Allergy Cooking.

Tassina kasutasin 200 ml mõõdutopsi.

Vaja läheb:
3 küpset banaani
1 1/2 tassi jahu
1/2 tassi suhkrut
1 tl söögisoodat
1 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
50 ml piima või keefiri
50 ml toiduõli
1 tl vanilje ekstrakti
150 g tumedat šokolaadi (soovi korral)

Esmalt püreeri banaanid ühtlaseks massiks. Seejärel lisa juurde piim (või keefir), õli ja vanilli ekstrakt. Sega läbi. Jätka segamist ning lisa kuivained ning soovi korral ka riivitud või peenelt hakitud šokolaad. Tõsta tainas 12 muffini vormi ning küpseta 185 kraadises ahjus 20 minutit. Soovi korral kaunista jahtunud muffinid kohupiima ja marjadega.   

Kommentaarid