Kõrvitsa martsipani kook
Pereköögi kokaraamatu teises osas on üks väga hea koogiretsept. See on rabarberi-hapukoorekook. Just sellest retseptist ajendatuna valmis meie köögis täna kõrvitsa martsipani kook. Mahedamaitseline kõrvits ja magus martsipan sobisid ülihästi kokku.
Vaja läheb:
Põhi:
100 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
500 g kõrvitsa viljaliha
175 g martsipani
Kate:
2 muna
4 sl suhkrut
2 dl hapukoort
Põhja jaoks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu, sega hoolikalt läbi ning suru 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtesse.
Täidise jaoks lõika kõrvits väikesteks kuubikuteks ning murenda hulka martsipan. Seejärel tõsta kõrvitsa-martsipani segu koogipõhjale.
Katte jaoks klopi munad suhkruga läbi, lisa hapukoor ning sega veelkord hoolikalt läbi. Vala kate täidisele ning tõsta kook 200 kraadisesse ahju 35 minutiks küpsema. Enne serveerimist lase vähemalt 30 minutit jahtuda.
Kommentaarid